Evenimente

Evenimente încheiate

Mai jos gasiți evenimentele încheiate
Simpozion științific
75 de ani de Parhon
Săptămâna Internațională de Conștientizare asupra Tiroidei

     Societatea Română de Endocrinologie și Institutul Național de Endocrinologie ”C.I Parhon”, au marcat astăzi, 31 mai, sfârșitul Săptămânii Internaționale de Conștientizare asupra Tiroidei, începută cu Ziua Mondială Tiroidei - 25 mai, prin iluminarea fațadei Institutului.

     Evenimentul, al cărui scop principal este de a crește gradul de conștientizare asupra afecțiunilor tiroidiene și al terapiilor noi, a fost inițiat în 2008 de Asociația Europeană a Tiroidei, și este susținut de societățile de profil din America, America Latină, Asia și Oceania.
Societatea Română de Endocrinologie a organizat proiectul ”Tiroida – 7 zile de dezbateri”, care a inclus câte o emisiune zilnică, informativ-educativă, privind afecțiunile acestei glande.

     ”Scopul acestei Zile Mondiale a Tiroidei este tocmai de a arăta importanța diagnosticului precoce și la timp al unei suferințe tiroidiene, de a sublinia importanța tratamentului rapid și performant al afecțiunilor acestei glande endocrine și nu în ultimul rând, de a atrage atenția asupra importanței profilaxiei în patologia tiroidiană. Iar pacienților care suferă de afecțiuni tiroidiene le transmit că endocrinologii din România sunt partenerii lor și îi îndemn să apeleze cu încredere la acești specialiști extrem de bine pregătiți”, a declarat Prof. Dr. Cătălina Poiană, președintele Societății Române de Endocrinologie.
Patologia tiroidiană (îndeosebi cea legată de deficitul de iod) a stat la baza înființării Institutului Național și a Scolii Naționale de Endocrinologie, prin promotorii săi – academicianul Șt. Milcu, autorul tratatului ”Gușa Endemică. Distrofia Endemică Tireopată, 1957” și profesorul C.I. Parhon, care susținea ”Nu există civilizație fără hormoni tiroidieni”.

     Fiți alături de noi și de pacienții noștri! Si ieri, și azi, și mâine și mereu!
www.thyroidweek.org