ENDOCRINOLOGIE V

Descrierea secției:

Secția de Infertilitate și Patologie Gonadică oferă servicii medicale de înalt nivel profesional în acord cu standardele Institutului Național de Endocrinologie „C.I.Parhon”, acoperind toată gama de patologii endocrine de adulți
Secția

Evaluează pacienții în spitalizare continuă

Evaluează pacienții în spitalizare continuă, spitalizare de zi și consultații în Ambulatoriul intergrat al Institutului și în contract cu CASMB. Asigură de asemenea consultațiile și internările de urgentă, conform graficului.

2020

Din 2020

Susține prin rotație alături de celalalte secții clinice ale Institutului activitatea în Secția Roșie, dedicată pacienților COVID pozitivi conform protocolului intern

Structura

Sectia cuprinde

Un număr de 30 de paturi și o echipă formată din cinci medici specialiști endocrinologi precum și medici rezidenți alături de 7 asistente medicale și 5 infirmiere.

Programări secție

endocrinologie5@parhon.ro

0739919940

Cab asistente (info)

0213172041 int 208

Domeniul de activitate

Diagnosticul, tratamentul și monitorizarea afecțiunilor endocrine ale adultului:
- patologia hipofizară tumorală și non-tumorală
- patologia tiroidiană autoimună și non-autoimună
- patologia paratiroidiană
- patologia adrenal
- patologia gonagică
- osteoporoza primară și secundară

Alături de activitatea medicală a secției

O importanță deosebită este acordată activitații didactice adresată medicilor rezidenți în specialitatea endocrinologie și specialități conexe, studenților și medicilor specialiști endocrinologi în cadrul pregătirii postuniversitare.

Activitatea de cercetare

Este realizată prin participarea la studiile clinice și contractele de cercetare ale Institutului, proiectele de cercetare internă, fiind concretizată în articole științifice în reviste naționale ș internaționale, comunicări la simpozioane și congrese precum și în tezele de doctorat finalizate de medicii secției.

Echipa secției iși propune să continue cu profesionalism și entuziasm tradiția Scolii române de Endocrinologie, prin ralierea la standardele curente naționale și internaționale, prin colaborarea în cadrul echipelor multidisciplinare, atenția fiind permanent focusată asupra menținerii și recuperării stării de sănătate a pacientului și creșterea calității vieții acestora.

Personalul medical

Conf. Univ. Dr. Adina Mariana GHEMIGIAN

Sef Sectie, Medic Primar Endocrinolog

Dr. Adina Simona DRAGOMIR

Medic Primar Endocrinolog

Șef. Lucr. Dr. Mara Laura CARȘOTE

Medic Primar Endocrinolog

Asist. Univ. UMF Dr. Nicoleta DUMITRU

Medic Specialist Endocrinolog

As. Doina Violeta TANASE

Asistenta Șefă
Vezi și